TERMENI SI CONDITII

Vizitarea, folosirea sau comandarea produselor vizualizate pe site-ul www.editura-ari.ro implica acceptarea Conditiilor de utilizare ce vor fi detaliate mai jos. Pentru folosirea in bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a Termenilor si Conditiilor.

Editura ARI si situl nostru, www.editura-ari.ro sunt administrate de ONG Asociatia ARI cu sediul in Str. Piata Bucuresti, Nr. 4, Oradea, Jud Bihor, inregistrata la Registrul Comertului cu CUI 38240094.

Ne rezervam dreptul de a efectua modificari ale acestor Termeni si Conditii precum si orice modificari site-ului www.editura-ari.ro fara o notificare prealabila. Accesand pagina Termeni si Conditii, puteti citi intotdeauna cea mai recenta versiune a acestor prevederi.

 

Obligatiile dumneavoastra de inregistrare:

Pentru a putea cumpara de pe www.editura-ari.ro, trebuie sa introduceti datele dumneavoastra pe website-ul nostru.

In utilizarea serviciului, declarati ca veti furniza informatii reale, corecte, actuale si complete despre dumneavoastra.

In situatia in care consideram ca aceasta obligatie a fost incalcata, ne rezervam dreptul de a va bloca  accesul la utilizarea serviciului, pe perioada determinata sau nedeterminata, fara nici o notificare prealabila.

 

Cum pot comanda carti?

Pentru a comanda carti sau DVD-uri de la Editura ARI puteti folosi urmatoarele modalitati:
1. Comanda online folosind magazinul virtual www.editura-ari.ro
2. Comanda de rapida prin telefon:  0729 203 752 (Program Luni – Vineri: 09.00 – 19.00)
3. Comanda prin email la adresa: asociatia.ari@gmail.com

Cum se face plata produselor?

 1. Plata la livrare, cu ramburs, cand primiti coletul prin intermediul firmei de curierat, Fan Courier.
 2. Plata online cu Card de Credit procesata prin serviciile MobilPay (www.mobilpay.ro).
  MobilPay accepta carti de credit/debit Visa, MasterCard, Diners Club si JCB in orice moneda, decontarea facandu-se prin intermediul bancilor emitente-acceptatoare. In cazul in care folositi un card emis de o banca romaneasca, acesta trebuie activat pentru tranzactii pe Internet (lista de carduri bancare romanesti care pot fi folosite pe Internet).
 3. Plata anticipata prin depozit bancar la Banca Transilvania in Cont bancar cu denumirea: Asociatia ARI,
  RO94BTRLRONCRT0410811201
 4. Plata anticipata prin Mandat Postal prin intermediul Postei Romane
  Asociatia ARI

Preturile cartilor prezentate includ TVA (5%).
Preturile serviciilor de transport prezentate includ TVA (19%).
Pretul de achizitie prezentat pe factura va fi acelasi cu cel prezentat pe site la momentul achizitiei, pret la care se adauga si costurile de livrare.
Plata produselor se efectueaza in numerar/cash, la livrarea produsului sau prin credit/ debit card la plasarea comenzii online.

Cum se face livrarea produselor?

Pentru livrarea cartilor puteti opta pentru urmatoarele modalitati:

 1. Curier Rapid prin Fan Courier – Costul transportului este 25 RON (oriunde pe teritoriul Romaniei). Termen livrare: 48h din momentul confirmarii telefonice sau prin email a comenzii.
 2. Livrarile in afara Romaniei se vor face, in functie de preferinta, prin intermediul curierului rapid sau posta.  Taxele de transport pentru Europa sau alte destinatii sunt cuprinse intre 25-40Euro in functie de destinatie si de greutatea coletului. Dupa plasarea comenzii dumneavoastra va vom contacta pentru a va oferi mai multe detalii referitoare la cost si la termenele de livrare. Pentru livrarile in afara Romaniei, plata cartilor si a taxelor postale se va face anticipat prin una din modalitatile indicate in sectiunea „Cum platesc?”. Plata anticipata a cartilor si serviciilor se poate face numai dupa primirea facturii proforme de la unul dintre reprezentantii nostri. Editura ARI nu isi asuma nici o responsabilitate pentru platile facute in avans fara emiterea facturii proforme.

 

Drepturile de autor (Copyright)

Intregul continut al site-ului www.editura-ari.ro, incluzand: produse in vanzare, carti, DVD-uri, texte, imagini, grafice, scripturi si orice alte date, este proprietatea ONG-ului Asociatia ARI sau a furnizorilor sai si este protejat conform Legii drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris a oricaror elemente de pe site-ul www.editura-ari.ro, sau a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare. Pentru a reclama drepturile de proprietate intelectuala puteti sa ne contactati prin email.

 

Politica de confidentialitate

Respectăm dispozițiile legale privitoare la protecția datelor cu caracter personal și punem în aplicare măsuri tehnice și organizatorice de protejare a tuturor operațiunilor privitoare în mod direct sau indirect la datele cu caracter personal, care previn prelucrările neautorizate sau ilegale, precum și pierderile sau distrugerile accidentale sau ilegale.
Prelucrăm numele și prenumele si domiciliul dumneavoastră pentru:
– incheierea contractului de vanzare-cumparare
Prelucrăm numărul dumneavoastră de telefon și adresa dumneavoastră de e-mail, pentru:
– comunicarea cu dumneavoastră.
Nu utilizăm datele cu caracter personal pentru prelucrare automatizată și nici pentru realizarea de profile. Nu luăm niciodată decizii automate cu privire la dumneavoastră. Utilizăm mijloace tehnice pentru stocarea datelor în condiții de securitate. Nu prelucrăm date în scopuri secundare incompatibile cu scopurile pentru care le-am colectat

In conformitate cu dispozitiile Regulamentului (UE) nr.679/2016, clientii nostri au urmatoarele drepturi:

1)  Dreptul la informare
2) Dreptul la acces la date  – dreptul de a obtine, la cerere si in mod gratuit, pentru o solicitare pe an, confirmarea ca datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de operatorul de date.
3) Dreptul la interventie – dreptul de a solicita operatorului de date, printr-o cerere scrisa si in mod gratuit, urmatoarele:
a) rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor incomplete, inexacte sau prelucrarilor nelegale;
b)  transformarea datelor personale nelegale in date anonime;
c)  notificarea tertilor cu privire la operatiunile prevazute la lit. a) si b).
4) Dreptul la opozitie  – dreptul de a se opune, in mod gratuit si printr-o cerere scrisa, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca datele care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari.
5) Dreptul de a se adresa justitiei – dreptul de a se adresa justitiei pentru apararea drepturilor garantate de lege si care au fost incalcate.
6)  Dreptul de a face plangere la autoritatea de supraveghere .

 

Responsabilitati privind produsele

ONG-ul Editura ARI nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi facuta responsabila pentru orice pagube aparute prin folosirea produselor achizitionate prin intermediul acestui site, in alte scopuri decat cele mentionate de producator. Returnarea produselor se poate efectua in conformitate cu dispozitiile O.U.G. 30/2014, iar pentru mai multe detalii va rugam sa vizitati sectiunea  “Politica de retur”.

Limitari privind utilizarea anumitor tehnici de comunicare la distanta
Art. 1. – Urmatoarele tehnici de comunicare la distanta necesita acordul prealabil al consumatorului:

 1. a) sistem automatizat de apel fara interventie umana (automat de apel);
  b) telecopiator (fax)
  c) adresa de posta electronica (e-mail)

Art. 2. – Utilizarea altor tehnici de comunicare individuala la distanta in afara celor prevazute la art. 1 nu este permisa daca exista un refuz manifestat de consumator.

Lista cuprinzand tehnicile de comunicare la distanta:

 1. a) imprimat neadresat;
  b) imprimat adresat;
  c) scrisoare tipizata;
  d) publicitate tiparita cu bon de comanda;
  e) catalog;
  f) telefon cu interventie umana;
  g) telefon fara interventie umana (automat de apel, audiotext);
  h) radio;
  i) videofon (telefon cu imagine);
  j) videotext (microordinator, ecran Tv cu tastatura sau ecran tactil);
  k) posta electronica (e-mail);
  l) telecopiator (fax);
  m) televiziune (teleshopping).

 

Litigii

Prin folosirea,vizualizarea sau cumpararea produselor de pe acest site, utilizatorul a luat la cunostinta asupra faptului ca legile romane vor guverna Termenii si Conditiile de mai sus si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizator si ONG-ul Editura ARI. In cazul unor eventuale conflicte intre ONG-ul Editura ARI si clientii sai, se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila in minim 30 de zile. Daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat de instanta competenta in conformitate cu legile romane in vigoare.

Diverse

Constatarea nulitatii unei clauze mentionate mai sus nu afecteaza valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu lansarea comenzii, clientul accepta fara obiectiuni Termenii si Conditiile de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu un contract valabil incheiat.

Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii clientul isi asuma in totalitate drepturile si obligatiile ce decurg din cumpararea din magazinul virtual www.editura-ari.ro.

 

Politica de retur

Daca nu sunteti incantat de produsele cumparate de la www.editura-ari.ro si doriti sa renuntati la achizitie si implicit sa primiti banii inapoi, puteti sa aplicati pentru procedura de retur a produselor in maxim 14 zile, conform dispozitiilor O. U.G. nr.34/2014 privind drepturile consumatorilor in contrectele incheiate cu profesionistii.

Prin contract la distanta se intelege contractul de furnizare de produse sau servicii incheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vanzari sau de prestari de servicii la distanta organizat de catre comerciant, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe mijloace de comunicare la distanta.

Cu exceptia cazurilor prevazute la art.16 din O.U.G. nr.34/2014, clientul are dreptul de a denunta unilateral contractul/de a se retrage din contractul la distanta in termen de 14 zile, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv, termen care incepe sa curga de la data primirii produsului.

Inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul informeaza comerciantul/profesionistul de intentia sa de retragere din contract, folosind una din metodele prevazute de art. 11 alin.1 din O.U.G. nr.34/2014.

Consumatorul este obligat sa returneze produsele in cel mult 14 zile de la data la care a informat comerciantul/profesionistul despre intentia de retragere din contract.

Conform O.U.G. nr. 34/2014 consumatorul este raspunzator de achitarea cheltuielilor aferente returnarii produselor catre comerciant.

Comerciantul/profesionistul ramburseaza sumele pe care consumatorul  le-a platit, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care a fost informat de decizia de retragere a consumatorului.

Conform dispozitiilor art 16 din O.U.G. 34/2014, consumatorul nu poate denunta unilateral urmatoarele tipuri de contracte:
a) contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului și după ce acesta a confirmat că a luat cunoștință de faptul că își va pierde dreptul la retragere după executarea completă a contractului de către profesionist;
b) furnizarea de produse sau servicii al căror preț depinde de fluctuațiile de pe piața financiară pe care profesionistul nu le poate controla și care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
c) furnizarea de produse confecționate după specificațiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar;
d) furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
i) furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;
j) furnizarea de ziare, periodice și reviste, cu excepția contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicații;
k) contractele încheiate în cadrul unei licitații;
m) furnizarea de conținut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului și după ce acesta a confirmat că a luat cunoștință de faptul că își va pierde dreptul la retragere.

Pentru orice detalii sau neclaritati privind returnarea produselor va rugam sa ne contactati pe email: asociatia.ari@gmail.com sau la unul din numerele de telefon afisate pe www.editura-ari.ro.